Cytaty i parafrazy dla: Krytyczny Punkt Kontrolny (0 - 4 z 4)
Sikora T.,
Kołożyn-Krajewska D.,
HACCP- Koncepcja i systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
Główny Ośrodek Doskonalenia Kadr, Warszawa 1999
- Krytyczny Punkt Kontrolny- krok, w którym kontrola (sterowanie, opanowanie) mogą być zastosowane i są niezbędne dla zapobieżenia lub wyeliminowania zagrożenia bezpieczeństwa żywności lub zredukowania go do akceptowanego poziomu.
(Sikora T., Kołożyn-Krajewska D. 1999, s. 91)
Kołożyn-Krajewska D. (red.),
Higiena produkcji żywności,
Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2001
- Krytyczny Punkt Kontrolny (KKP); ang. Critical Control Point (CCP) - krok, w którym kontrola (sterowanie, opanowanie) może być zastosowana i jest niezbędna dla zapobieżenia lub wyeliminowania zagrożenia bezpieczeństwa żywności lub zredukowania go do akceptowanego poziomu.
(Kołożyn-Krajewska D. (red.) 2001, s. 46)
Urbaniak M.,
Systemy zarządzania w praktyce gospodarczej,
Difin, Warszawa 2006
- Krytycznymi punktami kontrolnymi mogą być poszczególne miejsca czy procesy, w których surowiec lub wyrób gotowy może zmienić niekorzystnie swoje cechy jakościowe.
(Urbaniak M. 2006, s. 276)
- Zalecaną metodą w celu identyfikacji krytycznych punktów kontrolnych może być tzw. drzewo decyzyjne.
(Urbaniak M. 2006, s. 282-283)